Pijnlijke littekens behandelen in De Kwakel

contact

Bij MarKand Bowen Therapie en Pedicure kunt u pijnlijke littekens verhelpen met behulp van MSTR. Dit geldt voor zowel een oud als voor een nieuw litteken. Het litteken kan veroorzaakt zijn door een operatie, zoals een keizersnede, hysterectomie of amputatie, een botbreuk, ongeluk of ander trauma.

De behandeling

De littekens worden heel zacht manueel behandeld. Als de wond geheel genezen is, kan de behandeling beginnen. Ook voor een (zeer) oud litteken zijn een paar behandelingen vaak voldoende om resultaat te behalen.

Het is niet de bedoeling dat u pijn ervaart tijdens een MSTR-behandeling.

  • De eerste veranderingen vinden plaats in het zenuwweefsel. Het gevoel en de sensaties in het litteken en het omliggende weefsel veranderen en keren soms geheel en soms gedeeltelijk terug.

  • De tweede verandering ontstaat in de doorbloeding. Het weefsel dat eerst wit is, wordt roze en geïrriteerd verkleurd weefsel wordt zachter van kleur.

  • Als derde verandering kan er een verandering in de lymfedrainage tot stand komen. Problemen met de vochtafvoer kunnen vooral waargenomen worden bij littekens in het buikgebied, de armen of benen. Dit is vaak het gevolg van een keizersnede, een borstoperatie, baarmoeder-, of lymfeverwijdering.

  • Een andere verandering die kan plaatsvinden is een herstel van de energieflow, omdat deze vaak verstoord raakt door het doorsnijden van de meridianen.

Littekens

Een litteken kan zowel lichamelijk als emotioneel pijnlijk zijn. MSTR brengt op een vriendelijke manier verandering bij mensen die hun eigen litteken niet kunnen aanraken zonder vreemde, jeukende, prikkelende of pijnlijke gevoelens. Maar ook als het litteken gevoelloos aanvoelt, kan MSTR het gevoel veranderen. Vaak mag een ander persoon het litteken of omringend gebied met nare sensaties niet aanraken, wat grote gevolgen kan hebben in relaties. 

Bij een kijkoperatie is er op de huid geen of bijna geen litteken te zien. Toch kunt u na de operatie pijn ervaren, omdat er inwendig littekenweefsel aanwezig is.

Met behulp van MSTR kan ook de pijn van een inwendig litteken verminderd worden, daarnaast kan een gevoelloos litteken door deze behandeling meer sensitief worden. 

MSTR

De McLoughlin Scar Tissue Release Technique ® (MSTR®) is een verbazingwekkende vooruitgang in de behandeling van littekenweefsel. Alastair McLoughlin, een bekende leraar van de Bowentherapie, heeft deze behandeling ontwikkeld. Deze behandeling heeft zelfs effect bij zeer oude littekens.

Plantaris Fasciitis (Hielspoor)

MSTR kan ook vaak verlichting geven bij plantaris fasciitis (peesplaatonsteking). Soms noemt men dit ook wel een joggershiel of tennishiel. Door overbelasting ontstaat er irritatie bij de aanhechting van de voetzoolpees, wat u vaak extra goed voelt direct bij het opstaan. Deze klacht wordt ook wel hielspoor genoemd, maar dit is eigenlijk een later stadium als er al een botuitsteeksel gevormd is. 

Heeft u een vraag over de behandeling van pijnlijke littekens? Neem gerust contact op.