Professionele massage bij MarKand Bowen Therapie en Pedicure in De Kwakel

contact

Een massage geeft ontspanning, maar kan ook een helende werking geven. Lees verder voor meer informatie over de massages bij MarKand Bowen Therapie en Pedicure.

Massage

Bij MarKand Bowen en Pedicure is er de keuze uit:

  • Een ontspannende antistress-voetmassage, waarbij ook diverse reflexpunten worden meegenomen. De combinatie van een antistress-voetmassage met een pedicurebehandeling, geeft een weldadig gevoel en heeft als combinatie een speciale prijs.

  • De neuropatische voetmassage is een zachte massage voor zenuwpijnen, die ervaren worden in de tenen of voeten. De massage werkt op een speciale manier door in het zenuwstelsel, waardoor er een helende werking tot stand komt tegen de zenuwpijnen.

  • Daarnaast is er de Breuss-massage. De Breuss-massage is een zachte rugmassage, waardoor de gehele wervelkolom zich ontspant. Deze massage kan goed gecombineerd worden met de Dorn-therapie.

Antistress-voetmassage

Het resultaat van een antistress-voetmassage zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Dit komt door het masseren van de voeten en onderbenen met een natuurlijke olie, waarbij we diverse reflexpunten stimuleren. Het gevolg is een weldadig en ontspannen gevoel in lichaam en geest. Dit resultaat is het gevolg van de stimulatie van circa 14.000 zenuwuiteinden in onze voeten.

Combi-behandeling

De waardering voor een antistress-voetmassage is het grootst als u vooraf uw voeten laat pedicuren. Zonder eelt en andere ongeregeldheden zijn uw voeten zachter, waardoor de voetmassage prettiger aanvoelt. Een combinatie van een pedicurebehandeling, tezamen met een antistress-voetmassage heeft een speciale prijs.

Massage bij neuropatische pijn

Vermindering van neuropatische pijn of zenuwpijn in de voeten kan vaak tot stand komen met een speciale massage. Zenuwpijn is een chronische pijn die een grote impact heeft op een mensenleven. Neuropatische pijn of zenuwpijn komt vooral voor bij mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, Parkinson of MS en als gevolg van chemotherapie, een dwarslaesie, hernia of een beroerte. 

De neuropatische massage

Een neuropatische beenmassage is een hele zachte massage, waardoor de zenuwpijn verlicht kan worden. Deze massage wordt gegeven op de voorzijde van de onderbenen en voeten, op de specifieke acupressuurpunten die een verbinding hebben met de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor de zenuwpijnen. Hierdoor kunnen ook de vermoeidheid, spanning en verkramping in de benen en voeten verdwijnen, die door de hevige pijnscheuten worden veroorzaakt. 

Dorn-therapie

De Dorn-therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. De basis van de Dorn-therapie is een correctie van beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Onze benen zijn even lang, maar waar het been langer lijkt, is meer ruimte in onder andere het heupgewricht aanwezig. Dit ontstaat meestal door veel en verkeerd zitten. Door een ongelijke beenlengte gaat het bekken scheef staan, waardoor heiligbeenverschuivingen, scoliose, lage rugklachten en heupklachten kunnen ontstaan. Daarnaast kunnen ook nekklachten, voetproblemen, verzakkingen, darm-en blaasproblemen optreden.

Houd er rekening mee dat uw medicijngebruik altijd moet worden voortgezet tijdens een behandelperiode. Dorn-therapie dient als aanvulling op regulier medisch advies of behandeling, maar is geen vervanging. Uw huisarts is altijd de aangewezen persoon om een diagnose te stellen. U kunt beter geen verschillende manuele therapievormen tegelijkertijd ondergaan. De werkingen  kunnen elkaar namelijk beïnvloeden.

 

De Dorn-therapie
Met de duim zet een Dorn-therapeut, met behulp van uw eigen beweging, de wervels op hun plek terug. De doorbloeding verbetert door het losmaken van het bindweefsel tussen de wervels. Het welzijnsgevoel verbetert en verdere klachten worden voorkomen.

Na de behandeling

Vermijd 2 à 3 dagen grote inspanningen na een behandeling. Waar de wervels gecorrigeerd zijn, treedt mogelijk wat spierpijn op. Deze spierpijn geeft aan dat de nieuwe positie aan het stabiliseren is. Als reactie op de behandelingen treden er soms tijdelijk veranderingen op in de urine, ontlasting en menstruatie.

Andere mogelijkheden zijn hoofdpijn, overmatige transpiratie, vermoeidheid of emotionele reacties.
Advies: de eerste paar dagen na de behandeling de rug niet zwaar belasten en drink voldoende water en/of kruidenthee drinken. Dit zal de behandeling ten goede komen.

Wat kost een behandeling?

Bekijk hier de actuele prijslijst.

De Breuss-massage

De Breuss-rugmassage kan helpen bij rugpijn. Het geeft ruimte tussen de rugwervels en de tussenwervelschijven. De Breuss-massage wordt zacht en rustig uitgevoerd met weinig druk. Deze massage zorgt voor een strekking in de rug, waardoor ontspanning in de rug optreedt en pijn verandert. De Breuss-massage kan ook veilig gegeven worden aan mensen die lijden aan osteoporose.

Rudolph Breuss, een Oostenrijkse masseur en natuurgeneeskundige, heeft de Breuss-massage ontwikkeld. Bij deze zachte gevoelvolle massage wordt gebruikgemaakt van sint-janskruidolie of johannesolie, omdat deze zorgt voor een diepe werking. Tijdens de massage wordt er onder meer gewerkt op de blaasmeridiaan.

Na een Breuss-massage

Na een Breuss-massage is het beter de eerste paar dagen de heup en de wervelkolom niet te zwaar te belasten. Voldoende water drinken is ook belangrijk.

Combineren met

De Breuss-massage kan erg goed samen met de Dorn-therapie gegeven worden, maar kan ook erg goed als zelfstandige massage gegeven worden. De therapieën zijn een goede aanvulling op elkaar, waarbij de Dorn-therapie een actieve en de Breuss-massage een passieve houding van u vraagt. Bekijk hier de prijslijst.

Wilt u een afspraak maken voor een massage? Neem contact op.