Pedicure bij MarKand Bowen Therapie en Pedicure in De Kwakel

contact

Pijnlijke voeten kunnen de oorzaak zijn van een onbewuste verandering van de lichaamshouding. Dit kan in de loop van de tijd klachten geven aan uw nek, rug, heup of knie. Luister naar uw voeten, en verhelp zo snel mogelijk uw pijnlijke voeten.

Een pedicurebehandeling

Tijdens een pedicurebehandeling verwijder ik eelt en likdoorns, knip ik de nagels op de juiste manier en los ik nagelproblemen op. Na afloop krijgt u een korte voetmassage.

Wat kunt u zelf doen aan voetproblemen?

Een ingroeiende nagel is vaak het gevolg van te smalle schoenen, het te kort knippen van de nagel of van te veel langdurige voetbaden.
Kloven zijn vaak het gevolg van een dikke laag verwaarloosd eelt die veroorzaakt wordt door te kleine schoenen of sandalen/slippers met een opstaande rand.

Gellak en reparatienagel

Gellak en French pedicure

Gellak bladdert niet snel van nagels af, zoals een gewone nagellak wel doet. Het is de perfecte methode voor de vrouw van tegenwoordig die kwaliteit verwacht en niet elke week opnieuw de teennagels wil lakken. Worden de nagels te lang, dan mag een gelgelakte nagel niet geknipt, maar wel gevijld worden. De lak wordt aangebracht op een zeer licht opgeruwde nagel. Daarna vindt de uitharding plaats onder de UV-lamp. U hebt wekenlang plezier van mooi gekleurde nagels of van French pedicure. Bekijk hier de prijslijst.

Het beste voor uw nagels is om na ca. 6 weken de lak door mij eraf te laten halen. Haalt u zelf de gel van de nagel af, laat u de gel er veel te lang op zitten of brengt u gewone nagellak over de gel aan, dan kan ik niet instaan voor de eventuele gevolgen hiervan.

Reparatienagel

Gel is geschikt om een reparatienagel aan te brengen bij een scheur of als een deel van de nagel afgebroken is. De correctienagel kunt u zonder kleuring dragen. Maar wilt u graag een kleurtje of French pedicure, dan kan de correctienagel ook meegenomen worden. Op die manier is het nog minder zichtbaar dat u een nagelprobleem hebt. De gellak geeft geen nadelige effecten bij een lichte schimmelnagel, mits u de nagel dagelijks behandelt met een antischimmelmiddel.

Hebt u een slecht-groeiende nagel die ook nog groenig van kleur is, dan hebt u mogelijk een bacteriële infectie en adviseer ik u dringend de nagel te laten behandelen door een arts. 

Cosmetische voetbehandeling

Een cosmetische voetbehandeling begint met een scrubmassage met dodezeezout. Dit geeft een zeer verfrissend gevoel en werkt ook desinfecterend, mede door de ingrediënten die er in zitten. Daarna volgt een pakking die we enige tijd laten inwerken. Na de inwerking volgt nog een tweede voetmassage. Uw voeten voelen na deze behandeling weer babyzacht aan.

MarKand Bowen Therapie en Pedicure biedt een speciale combinatieprijs aan voor een pedicure plus cosmetische voetbehandeling.

Ontharen van de onderbenen

Bij MarKand Bowen Therapie en Pedicure kunt u uw onderbenen laten ontharen met behulp van hars, een ontharingstechniek die een fijner gevoel geeft dan ontharen door middel van scheren. Na scheren krijgt u sneller last van ingroeiende haren. Soms kruipt de haar in zijn lengte overdwars door de huid en geeft daarbij een ontstoken plek door middel van een pukkel of puist.

Bij harsen worden de haren in hun geheel verwijderd en breken nauwelijks af. Harsen kan vanaf haartjes met een lengte van 5 mm. Harsen is helaas echter geen optie bij een tere huid en bij grote of veel spataderen.

Belangrijk TUSSEN uw behandelingen in:

Gebruik geen scheermes of ontharingscrème. Dit gaat ten koste van het ontharingsproces.

Belangrijk VOOR uw behandeling:

Gebruik na het douchen geen bodylotion, olie of crème.
Laat uw haren niet langer dan ca. 1 cm groeien. Als u veel langere haren hebt dan voelt het voor u minder comfortabel aan en breken ze sneller af.

Belangrijk NA uw behandeling:

 Een te warme douche na de behandeling kan de gevoeligheid van de huid vergroten.
Stel de behandelde huid niet bloot aan zon gedurende 24 uur; de huid is gevoeliger voor uv-straling.
Na de behandeling kunnen er kleine rode vlekjes ontstaan. Deze zullen echter binnen een dag verdwijnen. Dit is een natuurlijke reactie van de huid die wordt veroorzaakt omdat er een haarzakje uitgetrokken wordt. Na een aantal behandelingen wordt dit steeds minder.

Wilt u een afspraak maken voor een pedicure of ontharing? Neem contact op.